Väntan, morötter och potatis

Efter gårdagens mildgrader har temperaturen åter sjunkit och snöflingorna faller just nu utanför fönstret. Vintern håller sitt grepp om oss än och jag funderar då på hur man då ska göra för att kunna hålla uppe värmen. Men vad gör man då? Ja, jag för min del öppnade kylskåpet för att se ifall jag skulle kunna hitta något som skulle kunna ge inspiration för vad man skulle kunna göra. Och tänka sig där inne hittade jag potatis, morötter och lök.

Ibland så underskattar man vad man kan åstadkomma med inte allt för dyra råvaror. Inte minst vad man kan få till av lite morötter och potatis, men det blev ganska bra ändå måste jag säga. Passande mat såhär i väntans tider.

För januari är verkligen väntans tider. Väntan efter nyår att saker och ting ska komma igång igen och just nu väntan på att man ska bege sig söder ut ner till kontinenten. Eller varför inte väntan på att grytan ska koka färdigt på spisen.

Slutligen i detta sammanhang så kan man konstatera att väntan också kan handla om att skriva blogginlägg – ibland skriver man ett helt enkelt i väntan på att man ska få inspiration till att skriva något bättre. Hur som haver – att få skriva av sig lite då och då är ändå aldrig fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.