Körsång man kommer sakna

IMG_2633I Lund blir man snabbt lätt bortskämd med utbudet av körer och musik som finns i staden. Man kan mer eller mindre välja och vraka och engagera sig i det som passar en bäst. Såklart var man lite orolig för hur möjligheterna att hitta en kör i Stockholmstrakten skulle se ut. Men med lite tips och trix och ett stort tack till Karin Larsson som tipsade mig om denna nystartade kör som då gick under namnet Stockochorus men som vi nu under hösten har utvecklat till Of Chor’s.

När nu mina vägar tar mig bort från Stockholm till Bryssel så måste jag tyvärr lämna denna kör som har blivit min lilla studentikosa bubbla i Stockholm. Åter igen är det beviset på vad som kan åstadkommas ifall en grupp människor med samma intresse går samman och skapar något tillsammans.

I dag var sista ”lilla repet” för terminen innan sista konserten blir av på lördag. Denna gång passade vi på att undersöka en replokal i Münchenbryggeriet och på vägen dit gick jag längs med Södra Mälarstrand och då fått se Stockholm i sin decemberskrud.

Nu får jag försöka se om det kan finnas någon annan kör i Bryssel, eller kanske rent av ta och starta en själv. Men för er som är i Stockholm eller som är på väg dit och funderar över var ni ska få utlopp för er körsång. Sök upp Of Chor’s och hör bara av dig om du behöver hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.