LONDON: på 24 timmar

Under ledigheten gick mina vägar till London för att under ett dygn få se vad staden kunde erbjuda. Nu var jag inte direkt orolig över att det inte skulle finnas något att göra och staden gjorde en verkligen inte besviken. Bed bas i ett litet hotell nära Victoria station så var vi redo att uppleva London.

På kvällen när vi anlände så begav vi oss ut för middag och landade på en fantastisk italiensk restaurang, där rätterna serverades i ett tapaskoncept. En trevlig kväll där rätterna kom in en efter en, ett perfekt upplägg för fyra stycken personer. Tozi som stället heter kan jag varmt rekommendera.

Dagen efter tittade solen fram och vi gav oss ut på en lång promenad genom London. Förbi parlamentet och Big ben så gick vi över Themsen och vandrade längs med floden tills vi kom bort till Shakespeare teater The Globe. Därifrån begav vi oss bort mot Soho, där vi efter lite letande hittade till Soho’s Secret Tearoom. Ett mycket intressant ställe som man hittade genom att gå in i en bra och genom dess kök upp till ovanvåningen. Där käkade vi afternoon tea, säkerligen inte Londons bästa, men intressant inredning, goda mackor och trevligt te gör det ändå till ett ställe som kan vara kul att testa. Dock är det nog inte ett ställe dit jag kommer att återvända.

Som avslutning på dagen så gick vi och såg The Mousetrap. En teaterföreställning som bygger på en novell av Agatha Christie som har spelats i London i över 63 år. Helt otroligt egentligen. Kanske inte den mest djupgående av pjäser, men det var en fantastisk spontan aktivitet som man kan ägna sig åt när man upptäcker att alla andra musikaler är fullbokade. Dessutom efteråt blir man ju en del av den skara människor som känner till vem det var som var mördaren och för er som vill veta det så är det bara att bege sig till St Martin’s Theater.

Därefter så var det dags att bege sig till flygplatsen och återvända hem till Sverige. Besöket i London var över och mina 24 timmar var nu slut. Men verkligen fantastiskt, för det blev aldrig så att man tröttnade på staden och visst kan man tänka sig att återvända igen och uppleva något av allt det som man inte lyckades se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.