Dramatisk resa ut till skärgården

Igår var jag på en utflyckt ut till Vaxholm och skärgården. Jag ville för första gången åka ut och i alla fall få ett litet smakprov av skärgården.

Resan ut var tänkt att börja klockan 13 i går och det gjorde det också. Tiden kunde knappast vara bättre eftersom det just när båten lägger ut från strömkajen drar in en stor regnstorm över centrala Stockholm. Det regnar otroligt mycket och vinden börjar slita ordentligt i flaggor och allt annat som satt löst. Att se något genom fönstren var mycket svårt då det kraftiga regnet gjorde det mycket svårt att kunna se ut.

Efter ungefär 10 minuters färd så meddelar kapten över högtalarsystemet att vi ska göra en liten paus i vår resa ut till Vaxholm för att hjälpa en båt som har råkat i trubbel, som han uttryckte det. Det visar sig att det är Vikinglinje-färjan som har slitigt sig från hamnen. Vi närmar oss båten och försöker hjälpa till men några minuter senare meddelar kapten att försöken inte gjorde något och att vi i stället ska ta och fortsätta vår resa ut mot Vaxholm. Detta lilla äventyr var något som Expressen lyckades snappa upp.

Spännande som det var måste jag säga att det är verkligen som att komma ut till något helt annat när man beger sig ut i skärgården. De små affärerna och de små caféerna smyger sig in i de små gatorna som utgör stan. Det är fullt med folk, med många turister. Men vår lilla rundtur gör att vi både får en bild av stan, men också en chans att värma oss i solen som nu har tittat fram igen.

Det kanske inte var så många timmar som man spenderade ute i skärgården, men visst har man fått lite mersmak. Detta är verkligen inte sista gången jag ger mig ut med båten ut till öarna utanför Stockholm, men jag hoppas att nästa gång inte får en lika regnstormig start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.