På besök i Torsås och Kalmar

I dag har färden gått till Torsås och Kalmar. I Torsås besöktes tekniknoden som är ett projekt som bland annat inkluderar teknikutbildningarna vid Linnéuniversitetet. Det är ett projekt som ska se till att koppla ihop studenter och forskare med företag. Det är ett projekt som har lagt grunden för teknikutveckling och företagsutveckling på orten, men som också gör att studenter får kontakter och en kortare väg in på arbetsmarknaden.

Sedan bar färden av mot Kalmar och möte med Larmtorgscentern och diskussioner kring EU-valet, utmaningar för Europa, jobben och en hel del om dragkrokar!

Ett mycket kul och spännande dag som på nytt visat på den innovationskraft och entreprenörsanda som finns i Småland och som vi gör rätt i att ta tillvara än mer. Som avslutning kan nämnas att jag aldrig sett så mycket SEAT-bilar på ett och samma ställe, tydligen så har Kalmar en bra återförsäljare 🙂

IMG_1144

 

 

 

 

 

På besök i Torsås

Larmtorgscentern

 

 

 

 

 

 

Senare besök på Larmtorgscentern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.