Löpning och nagellack

STOCKHOLM
I dag lyckades jag otroligt nog motivera mig att ge mig ut på en fem kilometer lång runda. Verkligen något jag behöver och framförallt något jag skulle behöva göra oftare. Men när man ger sig ut och löper har man också tid att reflektera över tillvaron och vad som händer i världen runtomkring.

I Ryssland har vi fått ett svenskt VM-guld, verkligen riktigt kul. Samtidigt har också Emma Green Tregaro och Moa Hjelmer på ett mycket bra sätt manifesterat mot de anti-gay-lagar som instiftats i Ryssland. Genom att måla sina naglar i regnbågens färger lyckades man på ett stillsamt sätt markera mot en utveckling som är både fel och skrämmande. Det är en bra inspiration inför det kommande vinter-OS som också det kommer hållas i Ryssland.

Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ och att det ger resultat, kan man bara tydligt se när den annars så framgångsrika ryska höjdhopperskan Isembajeva går ut och kritiserar svenskorna för sin tysta lilla manifestation. En tyst protest som verkligen behövs i ett Ryssland där öppenhet och tolerans blir mindre och mindre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.