Tillbaka i Sverige

FJÄRHULT
Då var man tillbaka i Sverige igen efter några dagar i Bryssel. I veckan så är EU:s gemensamma jordbrukspolitik på tapeten då jordbruksministrarna träffas för att i dagarna två diskutera de förändringa och reformer som föreslås. När jag var nere i Bryssel så var gatorna fyllda av 800 traktorer eftersom flertalet mjölkbönder hade begett sig till staden för att protestera mot den dåliga lönsamheten framför parlamentet.

Den gemensamma jordbrukspolitiken (eller CAP) är ett stort diskussionsämne och åsikterna skiljer sig stort mellan de olika medlemsländerna där en del vi bygga ut den och andra vill minska den. Ifall man kommer lyckas komma fram till en lösning är väl svårt att veta, men det är ett ämne som även efter denna omgång kommer fortsätta diskuteras.

Tillbaka i Sverige är det dags att försöka hitta lite av en julkänsla trots avsaknaden av snö, men man får väl nöja sig med en och annan glögg under tiden. En sväng till Stockholm står på schemat för helgen, får se ifall man kan hinna hem till julskyltningen på söndag hemma i Markaryd. Men nu är det inte långt kvar innan man kan börja ta det lite lugnt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.