Bryssel nästa

LUND
I morgon bär det av till Bryssel för några dagars besök i parlamentet och andra institutioner. Det händer mycket just nu i EU-maskineriet. Förhandlingarna om EU:s långtidsbudget har brutit samman där parterna står långt ifrån varandra. Frankrike med flera är intresserade av att utöka EU:s budget och samtidigt stärka upp jordbruksstöden, medans Sverige och Storbritannien kämpar för att budgeten ska minskas. Förhandlingarna är nu satta på paus tills efter nyår.

För Sveriges del handlar det också om ifall den avgiftsrabatt som vi har i dag på EU-avgiften får vara kvar eller ifall man står inför en stor ökning av den svenska avgiften.

Det finns en del strider just nu inom EU sfären, förhoppningsvis kan detta leda till något positivt. Med skillnader som träder fram så är det också förutsättningarna för att en mer aktiv EU debatt ska kunna ta vid. Är det något som unionen verkligen skulle behöva så är det fler människor som engagerar sig i de politiska frågor som unionen står inför men också att man tydligare kan se de politiska skillnaderna som ändå finns. Kanske kan det vara en grund för ett större intresse av valet till Europaparlamentet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.