En valrörelse som ingen annan

NEW YORK
Ja så här dagen efter så har mycket av min tid gått åt att resa. Tanken var att jag skulle ta flyget mellan Washington och New York, men fortfarande så var det inga flyg som gick till New York. Men genom flygbolaget kunde jag bokas om till tåget och fick då i stället bege mig tillbaka igen till staden för att hinna med tåget. Men smidigt och fint gick det och strax efter tre rullade vi in på Penn Station i New York.

Just nu är det en snöstorm på gång hit mot New York, men förhoppningsvis kommer den att ha gått över när man vaknar upp i morgon. Men den kommer inte bli lika stor som Sandy vilket känns mycket skönt. Men vi får väl se i morgon hur mycket man kommer märka av det.

Just nu pågår efterdiskussionerna efter gårdagens val. Hur ska kongressen och presidenten kunna lösa de ekonomiska problem som landet står inför. Här finns det stora splittringar, speciellt i frågan om man ska ta och höja skatten eller inte. Kompromissviljan är kanske lite mindre eftersom många republikaner har skrivit under ett löfte att man inte kommer rösta för något som kommer att höja skatterna i USA. Det är just detta som kommer bli den stora frågan framöver, hur man ska få ordning på de stora frågorna och framförallt hur man ska kunna minska statsskulden. Hur det kommer bli kommer resten av året få utröna, men tiden kommer gå snabbt sedan det är mindre än två månader tills vi skriver 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.