En dag i sommarsverige

BJÄREHALVÖN
Regnet föll ner från skyn. Det var verkligen inte den mest fantastiska sommardagen i år, vädermässigt. Men det var ändå en dag som gjord för lite upptäcksfärd. Resan gick mot Bjärehalvön och genom Båstads gator för att sedan fortsätta vidare längs med kusten mot Torekov.

Småbutiker och caféerna låg alla nära hamnen, där vår färd gjorde ett uppehåll för lite fisksoppa precis vid kajkanten. Man kunde skymta skyltarna mot färjan till Hallands Väderö. Om nu vädret inte varit allt för dåligt hade en resa ut till ön varit ett bra alternativ.

I stället lämnade vi Torekov och åkte till Förslöv där vi besökte utställningen för tunneln genom Hallandsås. Lärorikt och intressant om hur man bygger nu, men också kring turerna kring bygget.

Dagen avslutades med ett besök till Stearinfabriken utanför Ängelholm. De är utsedda till kungliga hovleverantörer av ljus och hade ungefär så många olika varianter man kunde tänka sig.

När man helt på måfå åker ut för en utflykt kan man inte helt säker veta vad man kommer att uppleva, men säkert är att man kommer hitta ställen som man inte trodde fanns. Sverige är verkligen fullt av överraskningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.