Framtidens skola

Precis hemkommen från kommunfullmäktige i Markaryds kommun. Det var ett fullmäktige där vi tog ett historiskt beslut. Nu är det beslutat att vi ska bygga klart det projekt som kallas för Framtidens skola. Det handlar om nya byggnader på det som heter Höjdenområdet. Det handlar om renoveringar av Huneskolan. Det är ett beslut som berör Hunehallen och det är ett beslut som också handlar om att så fort som möjligt påbörja renoveringar på Strömsnässkolan.

Det är fantastiskt att få vara med och fatta beslut om detta och se hur projektet går vidare. Men samtidigt som det är kul och trevligt med nya byggnader så får man inte glömma det jobb som kommer att krävas för att allt ska komma på plats. Det kommer bli en tid framöver då det kommer bli stökigt på skolorna, tillfälliga lösningar och temporära arbeten för att det ska kunna gå att bygga om samtidigt som vi ska bedriva en kvalitativ verksamhet. Det kommer att krävas mycket jobb från alla delaktiga, men det är ett jobb som kommer att landa i något bra.

Det är ett beslut som gör att skolorna i Markaryds kommun kan bli ännu bättre. För till sist handlar det inte om byggnaderna som sådan, utan det handlar om att vi ska kunna ge de bästa förutsättningarna för barn och unga i Markaryds kommun att klara sin utbildning och bli redo för arbete eller fortsatta studier.

Detta beslut markera startskottet för en period som kommer kräva mycket arbete av många, men också stratskottet för att vi snart ska kunna dra projektet Framtidens skola i hamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.