Tid för politisk diskussion

Då var Socialdemokraterna inte ledarlösa längre. Detta är bra inte bara för Socialdemokraterna utan framförallt för den svenska politiska debatten. Säkerligen kommer det fortsätta att diskuteras vilka nya personer som kommer ta plats i den nya S-toppen, men detta är ändå ett sätt att komma vidare i den politiska diskussionen.

Under de senaste månaderna har de största politiska diskussionerna handlat om Håkan Juholt och vad han gjort, inte gjort tillsammans med flertalet andra klavertramp. Diskussioner om det som Juholt försökt lansera har det inte varit. Debatter som tydliggör vad skillnaden mellan oppositionen och regeringen har inte funnits. Även fast det varit två partiledardebatter i Riksdagen. Det enda som kom ut från dessa var frågan om huruvida Håkan Juholt skulle sitta kvar eller inte och hur han själv såg på förtroendet för honom själv.

Med lite lugn och ro hos Socialdemoraterna så kanske fokus kan förflyttas från skandaler och klavertramp till den praktiska politiken. Vad är det förslag man lägger fram, vad är skillnaderna och vilka regeringsalternativ finns det.

Det är verkligen hög tid för fler politiska sakdebatter, fler förslag från de olika partierna och större framtidsvisioner i den politiska debatten. Med ett nytt ledarskap i Socialdemokraterna kan förhoppningsvis dessa diskussioner komma igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.