Skolinvigning i Markaryd

Samtidigt som jag sitter uppe i Åre och debatterar Centerpartiets nya politik har nu också Centerpartiet och Alliansen gjort skillnad i skolan i Markaryd. Idag invigdes den nya Höjdenskolan i Markaryd. Ett projekt som drogs i gång av Mats Andersson (C) som mellan 2002 och 2006 var ordförande i Utbildnings- och Kulturnämnden och som nu har genomförts av Alliansen i Markaryd.

Jag var och besökte skolan tidigare i höst och även fast alla möbler inte var på sin plats kunde man lätt konstatera att det är kanonfina, nya och fräscha lokaler som eleverna nu i höst har fått börja använda. Detta är bara en första del i det stora projekt som heter Framtidens skola och som inbegriper skolorna både i södra och norra kommundelen.

Med det första steget nu i hamn vill jag önska alla lycka till med de nya lokalerna och att de kan användas för att stimulera lärande och kreativt tänkande. Även fast Åre ligger över 90 mil från Markaryd, kommer jag också fira att vi nu har en ny fräsch skolbyggnad i kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.