Tråkigt besked

Idag kom tyvärr beskedet att Transcom varslar alla 200 personer som jobbar i Strömsnäsbruk. Ungefär hälften av dessa är bosatta i Markaryds kommun. Det är många när och kära som drabbas när så många förlorar jobbet. För en liten kommun som Markaryd men framförallt för ett litet samhälle som Strömsnäsbruk är det ett hårt slag.

Från kommunen kommer det göras allt som kommunen kan för att hjälpa de som nu förlorar jobbet. I detta läge som man nu är i efter chocken kanske det inte är de mest betryggande beskeden. Men fokus måste nu ligga på lösningar som kan mildra konsekvenserna av dagens besked för de drabbade.

Det är en stor förändring i ens liv att drabbas av varsel och se sig själv i ett läge då man inte kommer ha ett jobb att gå till. Vad vi kan hoppas på och förhoppningsvis tillsammans kunna hjälpas åt att se till att de som nu drabbats inte ska behöva flytta för att hitta nytt arbete utan att man ska kunna bo kvar i kommunen.

Livet skakas om och i de lägen ska vi se till att dämpa skakningarna så att de som nu känns som en chock i slutänden kan leda oss framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.