Den drömmande visionen!

I valrörelsen var en av Centerpartiets paroller ”ge drömmen en chans”. Mycket kunde förstås samlas under den texten men för mig handlar det om något särskilt.

När man är lite, får man ofta frågan; vad vill du bli när du blir stor. Det är en fråga som man kanske kan tycka är omöjlig att besvara eftersom det finns så stora möjligheter nu för tiden. Men inte minst drömmer vi och vi fortsätter långt efter att vi slutat vara liten.

”Ge drömmen en chans”, handlar just om vad den säjer. Att alla människors drömmar ska kunna komma att besannas. Det är inte prinsessdrömmarna eller de som vi riktade till magiska lampor eller försökte vifta ut ur något trollspö. Det handlar om drömmen att kanske driva sitt eget företag. Sälja sina egna alster, eller skaffa sig den utbildningen som krävs för det yrke man gärna vill syssla med.

Att ge möjlighet för människor att förverkliga sig själva, som det kallas, det är vad, ge drömmen en chans handlar om. Att människor ska våga satsa på sina idéer, drömmar och intressen. Att man ska våga ta steget utan att vara rädd för det ena eller det andra.

Inte mycket konkret kom ut ur detta, men som politiker är det viktigt att ha en vision. Att veta varför man genomför olika reformer, vad ska de alla syfta till. Har man ingen övergripande vision längre, så kommer man till slut famla i blindo och inte veta varför man beslutar det ena eller det andra.

Vilket samhälle är det vi vill ha? Själv vill jag ha ett som ger drömmen en chans. Ja, ibland en söndagskväll är det skönt att kunna få flumma lite…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.