Låt oss inleda stenvändandets tid

Den öppna processen med partiledarkandidater som vi nu har i partiet känns mycket spännande. Kandidaterna får resa runt och lära känna ännu fler medlemmar av partiet och samtidigt få till en bra debatt om hur vi tar Centerpartiet framåt.

Hur denna tid fram tills valberedningen presenterar sin huvudkandidat kommer att utveckla sig är ännu för tidigt att säja. Hur kommer de tre kandidaterna använda tiden? Ska de resa runt och prata? Visa upp sig? Släppa ny politiska idéer?

Själv hoppas jag att vi redan nu kan börja vända på alla stenar. Ska man förnya politiken så kommer det krävas nya förslag. Då gäller det att ifrågasätta allt. Inga kor ska vara heliga, för bestämmer man sig redan från början att vissa saker inte ska röras så betyder det att det inte blir någon förnyelse. Jag hoppas att tiden framöver kan bli känt som stenvändandets tid. Då vi kan hitta nya lösningar, nya idéer och nya förslag på hur vi kan utveckla vårt samhälle.

Jag hoppas även att vi vänder på lokala och regionala stenar. För att vi ska fortsätta framåt och inte stå och stampa kommer det krävas nya idéer även i Markaryd och Kronoberg. Hur kan samhället bidra så fler kan starta sina företag, fler kan nå sina drömmar och fler hittar till vår lilla del av världen.

Låt oss inleda stenvändandets tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.