Våra tankar går till Norge

Det har skett något fruktansvärt! Människor men framförallt unga människor som engagerat sig och som brinner för att förändra, inte bara samhället men också världen, har blivit brutalt bestulna på sina liv. Det är med en känsla av chock och bestörtning som man tagit emot rapporteringarna från Oslo.

Människor har brutalt dödats i centrala Norge och en man har helt besinningslöst skjutit mot ungdomar som var på ett sommarläger arrangerat av Norska Arbetarpartiets Ungdomsförbund, AUF. Ungdomar som åker dit för de har ett engagemang för sitt land och för sitt samhälle, som engagerar sig för att kunna påverka politiskt. De åker dit med idéer och vill snacka politik och utbyta tankar och funderingar. Att dessa ungdomar blir angripna är så fruktansvärt att det inte finns ord.

Ungas politiska engagemang är något som vi måste värna. Ungas intresse för vårt samhälle och vad som händer i världen får inte förminskas på grund ut av denna fruktansvärda händelse. Vi måste tillsammans garantera att unga fortsättningsvis ska kunna uttrycka sina tankar, kunna påverka i samhället men också kunna sprida sitt engagemang till andra unga, utan att behöva vara rädda för sina liv.

För oss är det nästan obegripligt att det finns krafter som inte världen som inte respekterar livets okränkbarhet och tycker det är rättfärdigt att ta andras liv för sin egen agendas skull.

Våra tankar går förstås till alla de som skadats under sprängningar och till alla familjer och anhöriga som befinner sig i sorg.

Vi måste stå enade mot detta brutala våld, vi måste stå upp för livets okränkbarhet och vi måste stå upp för den demokrati som vi kämpar för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.