Kaffe i solnedgången

Ibland undrar jag faktiskt varför danskar och tyskar beger sig upp till de småländska skogarna om somrarna. Kan det var dusterna med mygg och knott de söker efter. Kanske är det de svenska sommarregnen som kan få hela semestrar att regna bort.

Men ikväll tror jag nog jag fick svaret. Jag och farsgubben tog var sin kopp kaffe och satte oss ute just som solen var på väg ner. Himmelen hade några enstaka moln och luften fläktade just tillräckligt för att hålla knotten borta. Svalornas svischande när de flög förbi ovanför kunde man höra svagt och några andra fåglar kvittrade en bit bort.

Det måste helt enkelt vara för stunder som dessa som våra grannar i söder letar sig upp till oss i Småland varje sommar. Ibland så inser man hur bra och fint vi har det. Ibland kan den svenska och småländska sommarkvällarna vara fantastiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.