Tur att S inte sitter på regeringsmakten

Idag kom tredje svängen från Socialdemokraterna då Juholt gick ut och sa att han inte tror att Jas ska vara kvar i Libyen, men marinen ska vi nog skicka.

Jag tror verkligen inte att det är på det socialdemokratiska partikansliet som man bäst bedömer vilka insatser som behövs för att skydda det libyska folket från sin tyrann till ledare. Sverige är nu där efter en fråga från FN och om FN ber oss stanna kvar där med Jas, då skulle svaret, tydligen enligt Juholt, bli ”vi tror nog inte att det är Jas ni behöver, vad säjs om att vi skickar vår marin istället?”.

Seriositet hos sin utrikespolitik är inte det främsta som S skickar ut just nu. Man börjar lätt fundera kring hur det skulle varit ifall vi fått regeringsskifte i höstas. Hur hade inrikespolitiska knep gått ut över en insats som FN ber Sverige att hjälpa till med och hur skulle det gått ut för de människor i Libyen som kämpar för att kunna ha frihet.

Jag vet inte heller ifall Jas ska stanna eller ej, vad jag dock vet är att det inte är på S-kontoret som vi bäst tar reda på hur Sverige kan hjälpa till. Och innan vi har tydlighet i vad som önskas av FN från Sverige, så är det väl ganska dumt att redan nu bestämma vad som kommer behövas.

Media: SVT, DN, Svd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.