Ännu en valrörelse…

Då sitter man på tåget från Göteborg och regnet faller längs västkusten. Men jag har ändå lyckats få färg i ansiktet, då jag och en massa CUF:are och centerpartister, valspurtat i Göteborg. I morgon så är det valdag för omvalet och det kommer vara en ett viktigt val för alla partier.

Maud Olofsson och Kristina Jonäng var och valtalade i Göteborg och berättade om vilka möjligheter som finns i Västra Götalandsregionen. Vilken betydelse regionen har för resten av Sverige och varför tillväxten är så viktig för att vi exempelvis ska kunna ha en bra sjukvård.

Men framförallt så utstrålar Centerpartiet en framtidstro som är mycket inspirerande.

Går man omkring och kollar på många andras valaffischer så beskriver de ofta vad de inte vill och vad det finns för problem. Men nästan aldrig beskrivs vilka möjligheter som finns och vad det är man vill ha.

Jag kom osökt att tänka på den chatt som Håkan Juholt gjorde på DN, för ett tag sedan. Där var den en som frågade varför budskapen från S i omvalet var nej till massa saker och att det inte finns så mycket framtidsvisioner. Juholt svarade att han inte hade tänkt på det på det viset och kunde väl tänka sig att istället för nej till att sälja ut sjukhusen så skulle man kunna skriva ja till att äga dem tillsammans. Fortfarande så berättas det dock inte om vad man vill utan vad man inte vill.

Men vad Juholt och ganska många på vänsterkanten verkar missa är att det inte handlar om ord utan om ett tanke sätt. Antingen tänker man på allt man inte vill ha, men glömmer hur man tänker sig saker och ting istället, eller så tänker man på vad man vill ha och försöker se möjligheter där andra ser problem.

Jag tror att ett vänster-Sverige som skulle vara positiva och försöka tänka möjligheter, dessa skulle vara svåra i debatten. Men å andra sidan, skulle de börja tänka möjligheter så skulle de kanske inte vara så vänster ändå?

I morgon har i alla fall alla i Västra Götaland möjligheten att välja mellan möjligheter eller problem. Om du tycker att vi ska ta tillvara de möjligheter som finns, uppmuntra fler att göra verklighet av sina drömmar och tänka framåt, då är en röst på Centerpartiet i morgon ett bra val!

Ni som har möjlighet rösta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.