Retorik utan politik

Första maj har passerat och gått och jag skulle vilja sammanfatta det med: mycket retorik och lite politik.

Det kan inte vara kul att vara vänster i Sverige idag. Kreativiteten verkar ha tagit slut, något nytänkande verkar det inte finnas och alla lösningar man vill se har man direktimporterat från förr. Det man rapar ständigt är floskler om att man vill att samhället ska bli bättre, men man verkar inte veta hur man ska nå dit.

Vänstern verkar vara en plats där kreativitet och nytänkande inte får plats, eftersom man inte tillåter sig att tänka utanför sina egna ramar och de gamla system som vi har i samhället. Missförstå mig inte, många reglerverk och system i Sverige fungerar nog bra, men känslan av att man inte ens får ifrågasätta dem, tyder på brist på en kreativ miljö.

Sedan har vi det ganska intressanta faktumet att vänstern år efter år demonstrerar mot samhällsproblem, även fast det är just vänstersverige som haft makten till absolut största del de senaste 100 åren. Men ändå har deras politik inte lyckats. Att man demonstrera nu kan man väl dock förstå eftersom de inte sitter vid makten längre, men då väljer man inte att komma endast med retorik och låta politiken lysa med sin frånvaro.

Min analys är att vänstern saknar idéer på hur man ska förnya Sverige, hur vi utvecklas och förändras så att vi kan ta tillvara framtidens möjligheter.

Nytänkande och kreativitet behövs i politiken ifall vi ska kunna stå oss starka i framtiden. Det är tur för Sverige att vi har en borgerlighet som tänker nytt, vågar vända på stenar och förnya Sverige. För någon förnyelse från vänstersidan har vi tyvärr inte.

Media: HN1, HN2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.