Dagen efter toppmötets slut!

Vardagen har nu kickat igång igen och det var upp tidigt för att bli klar med en inlämningsuppgift som blivit något lidande efter veckoslutets toppmöte i Göteborg.

Under mötet gick CUF:s resolution om ett gemensamt skattekort för Norden, allt för att minska byråkratin för de som vill jobba i någon av de andra nordiska länderna, igenom och vi skickar denna vidare till nordiska rådet och ungdomens nordiska råd.

Vi antog också ett uttalande kring läget i Egypten och hur positivt det är att det nu verkar vara något ljusare där för demokratin.

Vi uppmanar också det nordiska ministerrådet och nordiska rådet att initiera en utredning kring hur det nordiska samarbete ska kunna se ut, allt från en nordisk union till kanske ännu mindre formellt än idag. Att vi vill ha denna utredning är mest för att få igång en debatt kring hur samarbetet ska se ut i framtiden och vad vi vill att det ska leda till.

På vägen hem igår så givk tåget via markarydsbanan, men SJ har ju tyvärr bestämt att man inte ska stanna i Markaryd. Men just igår fick man göra det ändå, vi fick stå i Makaryd i ca 10 minuter för att invänta ett mötande tåg. Det känns verkligen onödigt att inte kunna gå av tåget när det ändå stannar där. Jag kan verkligen knappt vänta på att tågen ska börja gå från Markaryd igen, även fast det kanske inte skulle hjälpt för just denna resan…

UPPDATERING:

Vi antog också en resolution om situationen i Vitryssland och att vi uppmanar Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet att starkt ta avstånd från det odemokratiska presidentvalet och att vi måste stötta de demokratiska rörelserna.

Vi hade också två intressanta föreläsare som berörde både hur framtiden för det nordiska samarbete ska se ut, men också hur man tar till vara de möjligheter som sammankopplingen av orter i hela norden för att kunna utveckla både stad och landsbygd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.