Centerpartiets förnyelse

Kommundagarna 2011 är över och man hade kanske tänkt sig större nedstämdhet med tanke på valresultatet, men känslan är istället att nu ska vi sätta fart.

Vi har ett förnyelsearbete framför oss, ett artbete som ska leda till både en politik och en organisation som är mer fokuserad på den enskilda människan, hennes åsikter och tankar. Jag ser framför mig ett Centerparti bubblande av idéer tankar och skaparglädje. Är då detta något som kommer att bli svårt att uppnå? Verkligen inte!

I Valrörelsen hade jag förmånen att få jobba som valombudsman i Kronobergs län och det uppdraget slog hål på den sista fördomen som jag hade om politiker som gråa, tråkiga människor. För när bakom alla dessa engagerade människor fanns det idéer, förslag, tankar och en vision hur man ville framåt.

Under valet arrangerades lokala matmässor med närproducerande bönder. Man grillade på torg och hade företagsbesök öppna för allmänheten och det fanns ett stort intresse. Nästan alla mötena var välbesökta och vid nästan varje tillfälle så kom det alltid fler än förväntat. Kreativiteten och idéer på vad man ville göra och vilka frågor man tycket var viktiga att lyfta fram var många och brist på diskussion fanns det inte.

Utmaningen framöver blir hur vi skapar bra plattformar för att se till att alla dessa idéer kommer fram och tas tillvara på bästa sätt. Jag ska göra min bit för att se till att nya tankar och idéer inte kommer glömmas bort och missas, för utan dem blir det ingen verklig förnyelse.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.