Egypten och kommundagarna

Ännu en dag lider mot sitt slut och medans jag åkt mellan Lund och Markaryd på Centerkretsens gruppmöte så händer det mycket annat i världen.

Kaoset i Egypten sprider sig och det som i förra veckan såg ut att vara en folklig revolt som på ett positivt sätt skulle bana väg för mer frihet, öppenhet och demokrati i Egypten ser vi nu en vardag med våld. Journalister förföljs och misshandlas, bland annat har SVT:s reporter Bert Sundström enligt uppgifter knivskurits. Att våldet eskalerar är något som måste få ett slut. Någon måste ta ett steh för att det ska lugna ner sig i Egypten. Vem som ska göra det är förståss regimen, för även fast den är mycket ifrågasatt så är det ändå den som nu sitter vid makten och därför måste kunna garanter demonstranters och journalisters säkerhet, även fast demonstrationerna är riktade mot just dem (regimen).

Vi får se de kommande dagarna hur läget utvecklar sig, men att demokrati och frihet behövs är tydligt.

Samtidigt i Sverige så beger jag mig till Linköping i morgon för Centerpartiets kommundagar som ska bli mycket spännande  och kul. Bland annat så kommer vi få en dargning av Centerpartiets valanalys som jobbats fram av en grupp med Annie Johansson i spetsen.

Dessutom kommer det vara många intressanta seminarier och möjlighet att träffa Centerpartister från hela Sverige, kommer nog bli mycket intressant!

Media: SVT, Svd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.