Nu är det framåt som gäller!

Centerpartiets valanalys har nu idag presenterats och jag tycker att den hade många intressanta idéer och många ganska logiska och självklara slutsatser.

Att Centerpartiet och de andra småpartierna hamnat i skuggan av moderaterna i Allianssamarbete är något som jag tror de flesta håller med om och den stora utmaningen är hur Alliansen ska kunna fungera på ett bra sätt till nästa val. Sedan föreslår man att återinföra en vice partiledare samtidigt ska man satsa på ett helt nytt idéprogram som ska jobbas fram till 2012.

Jag håller helt med om att Centrerpartiet ska vara det partiet som kommer med framtidens lösningar och ska vara det parti som driver Alliansen framåt, vi lyckades bra med det i valrörelsen 2006 och vi ska göra det igen. Man lyfter också fram Stureplanscentern som en förebild i valrörelsen. De lyckades med att skapa mötesplatser där många kunde samlas för att mötas och diskutera politik.

Jag tror absolut att vi måste bli mer lyssnande och skapa fler mötesplatser, både för att nå ut, men också för att fånga upp bra idéer för att vi ska kunna ligga i framkanten med nya politiska idéer i den svenska debatten.

Det kommande arbetet med partiets utveckling kommer att bli mycket spännande och jag ser verkligen fram emot att kavla upp ärmarna och satsa med målet 2014.

Media: Svd, DN, SMP, C

Bland annat bloggat: Annie Johansson, Magnus Andersson, Johan Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.