Intressant dag i Markaryd idag!

Idag så har det varit en heldag i Markaryd med barn och ungas hälsa i centrum. Praktik, metoder har varvats med fakta och inspiration. Det var nästan 350 personer som var samlade i Sparbankshallen och tog del av mycket intressant inforamtion. Hela dagen är en del i ett samarbete mellan landstinget och kommunen kring frågor som rör barn och ungas hälsa.

Den övergripande känslan efter dagen var att samverkan och att hjälpa varandra gör att man kommer en lång bit på vägen. I många fall så har man tillsammans tillräckligt med kunskap för att kunna hjälpa, men problemet är hur man ska kunna dela med sig av sin kunskap med andra aktörer och lägga en helhetsbild. Framför allt lyftes föräldrarnas roll fram som en av de viktigaste. Kan man engagera föräldrarna och göra dem mer delaktiga så har man kommit en lång väg.

Sist i raden av föreläsare var Igor Ardoris som är känd från SVT:s Klass 9A. Han talade om motivation och hur man når fram till människor så att de också förändrar sig i sina vanor. Men han talade om något som KG Hammar också berättade om när han talade inför första fullmäktige förra veckan. De båda talade om vad det är och vara människa. Igor menar att det handlar om att kunna visa hänsyn till en annan människa och KG Hammar menar att det handlar om att kunna möta en annan människa. Båda menar att det är vår förmåga att kunna visa omtanke, hänsyn, kärlek till en annan människa. Det är mötet med andra människor som gör oss till människor. En häftig insikt och en mycket fin tanke om hur vi är som människor… Ja, det var en mycket intressant dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.