Äpple i höstmörkret

Igår tog jag mig faktiskt tid att laga något som inte var pasta med något nyp av sås. Inte för att jag inte gillar pasta, men ibland blir det verkligen för mycket. Jag grävde fram lite kyckling ur frysen och stekte det tillsammans med potatis och sparris. Men jag kastade sedan in lite äpple. Något som blev helt ok. Det kändes höstigt och samtidigt gav det en lite mer sötaktig smak till rätten.

Lite feta ost, sallad och en dressing av olja och vinäger och man har sig en mycket fin rätt som smakade helt ok! Det bästa med den är egentligen att man bara behöver en stekpanna för att få ihop det hela och även fast man har en diskmaskin så är det toppen!

Nästa steg tror jag ska bli att testa att ha med äpplen i fler rätter och på fler olika sätt 😉

Recept:
Två kycklingfiléer
Fem potatisar
Ett ”knippe” sparris
Två äpplen

Sallad
Feta ost
Purjolök
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Peppar
Socker/Honung

Stek kycklingen, potatisen, sparrisen och äpplena i olivolja på hög värme och salta och peppra.
Gör sedan en sallad med purjolök och fetaost och sedan smaksätt med en blandning av olivolja och balsamvinäger som man smaksätter med salt och peppar och man balanserar upp syran i vinägern med lite socker. Häll dressingen över salladen. Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.