Nu är det val i USA…

Efter en lång valrörelse i USA är det nu dags för det amerikanska folket att välja sina företrädare inför de kommande två åren i representant huset och i vissa delstater ska man också välja nya senatorer.

Många tror nu att det kommer att bli ett dåligt val för Demokraterna och att republikanerna nu kommer få majoritet i representatnhuset vilket kommer att göra det svårt för President Obama att få igenom sina förslag i kongressen.

Hur kan det då komma sig att Obama som var så hyllad när han valdes för 2 år sedan nu har förlorat en stor del av sitt stöd? Vad är det som gör att den mycket konservativa Tea Party-rörelsen har stora framgångar och anses av många ha varit den stora motorn i valrörelsen i USA.

Detta är många frågor som man mycket väl kan fråga sig, men för mig har den stora intressanta opinionsfrågan varit, varför demokraterna är mycket mer omtyckta utanför USA än innanför landet?

Ja, jag har inga bra tankar och svar men det ska ändå bli spännande att följa valet och få se hur stor denna konservativa våg är… om det nu är någon sådan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.