Oppositionens skuggbudget kom idag…

Och ja, vad ska man säja…. Inga nyheter direkt, jag skulle nog kommentera det så som min centerkollega Mikael Andersson gör, genom att kalla det de rödgrönas sista suck.

Det är mer eller mindre en upprepning av vad de har sagt i valrörelsen och det är ju något som ändå gör att de verkligen gör vad det säjer. Men det är en politik som inte satsar på att skapa fler jobb, satsningar som vi verkligen behöver just nu om vi ska ta oss ut krisen. Sedan så måste det kännas jobbigt att lägga fram en politik som väljarna ratade i valet.

Hur de rödgröna ska sammarbeta i fortsättningen är just nu ganska så osäkert, men några gemensamma budgetmotioner kommer vi nog inte se fler av i alla fall de kommande åren. Hur det blir till valet om fyra år återstår att se, men för det krävs nog en ordentlig funderare på nya tag i politiken för att man på allvar ska kunna locka till sig väljarna igen. Ett samarbete byggandes på samma politik som i detta valet kommer vi nog inte att se från de rödgrönas sida framöver.

Vad man ändå kan konstatera är att det är en mycket spännande politisk mandatperiod framöver som jag tror att Alliansregeringen kommer kunna mannövrera i på ett bra sätt. Men jag tror nog att det kommer vara fler som kommer följa intrigerna i maktens koridorer.

UPPDATERING:

Idag (26/10) kan man läsa på DN.se om att samarbetet mellan S-V och MP nu kommer att ta andra former. Det känns nog som att min kollega hade rätt, deras budgetmotion var deras sista suck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.