EU:s flyttcirkus…

Varje år måste EU-parlamentet ha 12 sessioner i Strasbourg istället för i Bryssel, för dessa sessioner ska inte bara alla EU-parlamentariker och deras personal resa utan även otroligt mycket kontorsmaterial som behövs på båda ställena. Detta leder till enorma kostnader och stora koldioxidutsläpp. Att de måste göra detta beror på att det står så i Lissabonfördraget som är som EU:s grundlag. Men nu så rapporterar centerpartiets EU-parlamentariker Lena Ek om ett förslag som skulle minska resorna och spara pengar och utsläpp.

Enligt fördraget måste det vara 12 sessioner i Strasbourg, men et står inte hur lång tid det måste vara mellan dem. Därför diskuteras nu ett förslag till kalender för kommande år att lägga två sessioner med en dag i mellan i Strasbourg så man på så sätt kan minska behovet av en massa resor och transporter. En mycket bra och kreativt förslag som jag hoppas kommer att gå igenom och som kanske kan skickat ett tydligt budskap om att det är rena vansinnet att hålla på med denna flyttcirkus. Hoppas att förslaget går igenom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.