Turismen i Kronoberg

Läser i Smålandsposten om ett spännande arrangemang som Almi i Kronoberg arrangerade om turism och bland annat Christina Lugnet från tillväxtverket pekade ut något som jag också är övertygad om är nyckel för att utveckla turismen; infrastrukturen.

Bra vägar med bra skyltning till olika turistmål och service-ställen är viktiga, men man ska inte glömma rollen som kollektivtrafiken spelar i detta. Där det är viktigt att det finns bussar, flyg och tåg, men också att det är enklet att byta mellan dem.

Som framkommer i artikeln är ligger Kronoberg och Småland i framkanten när det gäller turism i Sverige, men att det finns mycket mer potential att jobba vidare med. Idéer och samverkan och en bra kommunal service till lokala turistföretag är grunden för att vi ska fortsätta att behålla ledningen i landet. Spännande är det och jag hoppas kunna bidra med tankar och idéer i mitt fortsatta arbete i Markaryds kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.