Flexiblare trygghetssystem för unga!

Annie Johansson har igår presenterat ett förslag på att göra trygghetssystemet enklare för unga.

Bland annat föreslår Centerpartiet att SGI – SjukpenningGrunande Inkomst ska baseras på den genomsnittliga inkomst som en ung får in under hett år och att det inte som idag ska vara avgörande ifall man jobbat mer än 6 månader och inte gjort uppehåll i mer än 3 månader.

Så fyrkantig der inte dagens verklighet ut för ungdomar. Man jobbar på flera olika ställen, man jobbar kanske inte heller så länge på varje ställe heller. Vi går mot en flexiblare arbetsmarknad och då måste trygghetssystemen också följa med. Jag inser att verkligheten inte kommer att se ut som den gjorde förr, då vi hade stora företag där man oftast jobbade hela livet. Vi går mot en flexiblare arbetsmarknad och då kan vi inte ha system anpassade efter dåtidens fyrkantighet.

Annie Johansson berättar mer:

Mer info: Centerpartiet, Svd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.