Gult ljus för Wetterstrand

SvD:s faktakollen har granskat argumenten i måndagens Agenda-debatt mellan Maud Olofsson (c) och Maria Wteerstrand (mp). Debatten handlade om miljön och Maria hävdade att miljöpolitiken avstannat helt och att Sverige sjunkit avsevärt i den internationella rankingen.

SvD kom fram till att detta inte stämmet då Sverige ligger på andra plats internationellt sätt efter Brasilien. Därför stämmer helt enkelt inte Marias påstående att vi sjuknit dramatiskt internationellt sätt. Vad det gäller klimatpolitiken som vi enligt undersökningen tappar mark i, tror jag att det handlar om att vi nu har en långsiktighet, som inte handlar om att vi ska förbjuda utsläpp så att samhället stannar av, utan att vi istället ska få med hela samhället på en omställning. Detta görs genom teknikskifte in i framtiden. Så får vi med oss företag, privatpersoner samt att vi blir en förebild för andra nationer, genom att vi kan kombinera utveckling och ekonomisk tillväxt med sänkta utsläpp. Vi måste se till att jaga utsläppen och inte bilarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.