Äntligen kommer miljöfrågorna upp till debatt

Det har verkligen hettat till i miljödebatten. Maud Olofsson (c) och Maria Wetterstrand (mp) drabbades samman i en hetsk debatt om deras miljpolitik i SVT:s korridorer kunde man läsa om i Expressen.

Jag tycker att det är bra om vi skulle kunna få upp miljödebatten ännu mer på agendan för det är en av de stora frågorna för framtiden. Och vi står inför två stora val i miljöpolitiken. Antingen går vi en förbudsväg där man sätter upp mål, men har ingen aning om hur man ska nå dem. Sedan har vi ett annat alternativ som har en politik för hur vi ska kunna bli klimatsmarta i vardagen. En politik som sporrar företag att ta fram nya miljövänliga produkter och som jagar utsläppen istället för bilarna, flygplanen och lastbilarna.

Nu är ju jag verkligen inte objektiv men jag vet att med Centerpartiet har Alliansregeringen lyckats med att få utsläppen att minska denna mandatperioden och då framförallt så har transporternas utsläpp mörjat minska, vilket är oerhört bra. Vi har en miljöpolitik som satsar på ny teknik; i detta ingår bland annat slopad fordonsskatt de första åren för miljöbilar, men också föreslår nu Alliansen att gå ut med en supermiljöbilspremie som Centerpartiet har drivit. Denna premie innebär ungefär 40 000 kronor till den som köper en miljöbil.

Kilometerskatter som inte riktar in sig på utsläppen kommer försvåra för vanliga människor att kunna bli miljövänliga i sin vardag och framför allt kommer det vara ett hårt slag mot landsbygden som kommer vara en nyckelspelar när det gäller att förse oss med grön energi.

Låt oss satsa på miljön och jaga utsläppen istället för vanliga människor! Lita inte på miljöpartiets miljöbluff!

Media: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.