Ohly: patienten i centrum med mindre valfrihet

Ohly har i kvällens SVT utfrågning igen visat prov på sin oförmåga att låta vanliga människor få välja. Men han vill ändå sätta patienten i centrum; men ska det då vara på hans villkor?

För mig så är framtidens välfärd verkligen att vi sätter brukaren, dig och mig, i centrum. Om vi då inte kan ge brukaren makten att bestämma vart hon eller han ska gå för att få vård, eller vilken tandläkare som man ska besöka osv. Fler alternativ innebär att människor i större grad kan välja den välfärd som är bästa anpassad efter dem. Tyvärr verklar Ohly tro att det är han som vet hur välfärden ska kunna anpassas åt alla så att han kan välja och bestämma åt oss. Men tyvärr har han ju fått allt om foten…

Valfriheten ska handla om att vi ska bestämma mer inte Ohly och vänsterpartierna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.