Eskil talade om matlandet i Urshult

Ikväll var jag och ungefär 100 andra i Parken, en bygdegård i Urshult. Själva bygdegården är helt nybygd efter att den gamla brunnit ner. Riktigt fina lokaler som man kan använda till mycket.

På plats fanns lokala matproducenter som visade sina produkter och jordbruksminister Eskil Erlandsson var också med och pratade om matlandet. Hans vision om att vi ska bli Europas bästa land på mat. En vision som jag helt står bakom, vi har fantastiska möjligheter här i Sverige och de måste vi lära oss att ta tillvara på bästa sätt.

Senare på kvällen var han med i Aktuellt och talade om att danskarna nu har tjuvfiskat i kattegatt, helt oacceptabelt och helt fel om man ska kunna fiska där även i fortsättningen. För att använda en slogan Eskil ofta använder, vi ska bruka utan att förbruka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.