Miljöpartiet: det var bättre förr

Åter igen snubblar Miljöpartiet och missar det riktiga problemen. Nu vill man förbjuda att bygga nya köpcetran. Man ska altså skära in på det kommunala självstyret ännu mer. Man ser själva köpcentrumen som ett problem men man missar hela tiden att det är de vanor som folk har som är problemet, man minskar inte ovanor genom att förbjuda vissa byggnationer.  Man kan inte se bakåt för att möte framtiden på ett bra sätt, då kommer man hela tiden missa målet!

Men satsningar på kollektivtrafiken där har Miljöpartiet rätt i att det behövs, men en sådan satsning måste också kompleteras med en aktiv regional politik, där de regionala politikerna ser till att kollektivtrafiken blir så praktisk och bra som möjligt.

I Kronoberg behöver vi se över själva synen på kollektivtrafiken. Vi måste se tåget som en helhet tillsammans med bussen istället för att se de två åtskillda. Det handlar om tidtabellsöversyn och enkelhet för resenären att kunna resa från punkten A till punkten B. Tillexempel måste reseplaneraren på länstrafikens hemsida inter bara visa region och statsbussar utan även tågen.

Media: Aftonbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.