Tekniken framåt!

I Schweiz har man igår genomfört en historisk flygning med ett soldrivet plan. Det historiska var att planet kunde flyga hela natten enbart på den energin som solen hade laddat batterierna med på dagen. Flygningen visar verligen åt vilket håll vi går, mot nyare och miljövänligare motorer.

Detta är ett av skälen till varför det är viktigt att inte beskatta flyget utan utsläppen. Skulle man läga generella skatter på exempelvis biljetten som varit på förslag så skulle solflyget skattas lika mycket som fossilflyget vilket skulle minska morätterna och lönsamheten att utveckla denna typ av ny teknik. Vi ska bekämpa ustläppen och inte tekniken. Här ser vi ett bra steg mot en grönare värld, men vi kommer att stoppa denna utvecklingen ifall vi skulle straffbeskatta den.

Media: Svd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.