Wetterstrand målar svart, då blir det aldrig grönt!

När man ska lyckas med något, då är det många som säjer att man ska tänka positivt, se möjligheter och möta utmaningar med ett leende. Jag försöker att göra det både mig som person men också i den politik jag vill föra. Jag tror att man kan åstakomma så mycket mer om man fokuserar mer på lösningarna till ett problem än på själva problemet. Nej, det handlar inte om att blunda för verkligheten, utan att rikta sin energi mot det som kan lösa problemen.

Jag kan förstå att Maria Wtterstrand inte gillar regeringens miljöpolitik (SVD) mest tror jag för att det är en politik som fungerar och detta trots att vi inte straffar vissa branscher.

Jag tror att en skillnad är att Centerpartiet och Alliansen bekämpar utsläpp (som är det riktiga problemet), miljöpartiet vill avveckla de branscher som idag är beroende av fossilabrännslen. Visst kan man gå den vägen också, men jag tror inte att resten av världen kommer hänga på i alla fall inte USA , Kina eller Indien. Och hänger inte resten av världen med i utsläppsminskningar, ja då har vi då rakt inte löst någonting. Miljöproblemen är globala, något som till och med miljöpartiet måste inse.

Under denna regeringen har usläppen från transportsektorn minskat, man har fullt ut finansierat infrastruktursatsningar vilket de rödgröna med Göran Persson i ledningen inte lyckades med och med sina nya förslag är man på god väg att lyckas med samma bedrift igen.

Jag vet att lösningen på klimatproblemen finns runt hörnet, det är ny teknik, nya rutiner och nya material som minskar effektiviserar och ger oss grönare energi. Tekniken finns, nu måste vi bara ta steget attytterliggare gör de mijövänliga alternativen ännu mer fördelaktiga.

Men Maria har rätt i att vi måste satsa ännu mer på kollektivtrafiken och då främst på att göra den mer användarvänlig och mer kundanpassad. Göra den till ett attraktivt alternativ till att ta sin egen bli. Att utveckla kollektivtrafiken är en sak som vilar på oss regionala och lokala politiker.

Det är med framtidstro, ny teknik och nya möjligheter som vi löser miljöproblemen, inte genom att se till att Sverige stannar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.