Facket och politiken

Jag vet att jag inte kan ha en neutral röst när man ska skriva om LO, men det hindrar ju inte mig för att ha en åsik om saken.

Jag läser här på Aftonbaldet att en del läsare tycker att det är fel att facket tar en så tydlig ställning för ett politiskt parti så som LO gör, jag kan inte mer än hålla med. För mig gör facken en viktig uppgift, de är stommen i den svenska modellen och därför är det viktigt tycker jag att facken ska kunna vara den intresse organisation som de är för de anställda och inte som en av LO:s vice ordföranden uttrycker det, en organisation som aktivt jobbar för att medlemmarna ska engagera sig i socialdemokraterna.

Detta utesluter ju mig från LO facken, för jag vill inte med mina pengar bidra till Socialdemokraternas valkampanj. Jag vet inte om det är många med mig som känner lika dant men nog finns det problem med att fackföreningar så tydligt är knutna till ett politiskt parti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.