Lagring av Googlesökningar…

Det är avvägningar som gäller när det kommer till integriteten och man måste säja att det som vill lagra alla människors googlesökningar vill nog väl i sina intentioner. Men nu verkar övervakningshysterin över internet gallopera iväg.

Att lagra allas googlesökningar utöver den lagring som redan sker idag av SMS, e-post och annan internettrafik, så ska man alltså gräva ännu djupare. Någon gräns måste det finnas för hur djupt in i människors liv man får gräva.

Förslget kommer också att kosta stora pengar, pengar som du och jag som konsumenter i slutänden får betala. Ja, jag vet inte om mer övervakning och lagring alltid är svaret på alla problem. Det finns ju en pradox med att vi aldrig varit så övervakade som nu och samtidigt är vi inte ett dugg tryggare och säkrare…

DN skriver om Europaparlamentarikerna som föreslår detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.