Here we go again!

Inte ens en månad efter att Alliansregeringen presenterat ett infrastruktur förslag där man hade lyckats presentera ett FINANSIERAT förslag så kommer de röd-göran och gör samma sak igen, som man gjorde när man hade regeringsmakten. Nu lovar man bort ytterliggare 120 miljarder kronor som man inte presenterat hur man ska finansiera. Senast de presenterade ett gemensamt infrastrukturförslag, när de satt i regering, då hade man 65,9 miljarder som man inte visste hur man skulle finansiera.

Rent faktiskt kan vi konstatera att mycket av det sóm de rödgröna laget nu presenterat det vill också alliansen göra. Dock är skillnaden att alliansen och centerpartiet vill veta att pengarna finns innan vi går ut och lovar en massa.

Ett exempel är frågan om höghastighetståg. Dessa vill Centerpartiet bygga men det kostar otroliga pengar och därför måste vi veta att pengarna finns innan man ska gå ut också lova att det kommer byggas.

Men det kanske är chockhöjda bensinskatter och andra straffskatter som ska få in dessa pengar? Hela Sverige ska leva, så läng det ligger längs järnvägen… eller? 

Uppdaterat: Mer skatter och lån ska finansiera men man har ännu inte presenterat hela bilden enligt Anders Borg som har bra koll på det där med siffror så är 80% av deras förslag inte finansierat. Detta är ju verkligen seriöst. Sedan tar man ingen helhet för höghastighetstågen, utan man börjar och bygga vissa sträckor utan att veta hur fortsättningen kommer att se ut. Regeringen, Alliansen och Centerpartiet satsar mer långsiktigt, ska vi köra med höghastighetståg då ska vi verkligen köra ett helhetsnät, inte bara bygga små sträckor då och då utan att veta hur slutprodukten blir.

Rapporterat om detta har bla: DN, Svd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.