Regionfrågan here we go again!

SMP har rapporterat om att region Skåne nu bjudit in kronoberg till ett möte om regionfrågan.

Jag kan tycka att det är intressant hur denna fråga har hanterats. När man nu tar ett helt nytt tag kring hur Sverige administarativt ska vara uppdelat, då börjar man med att försöka hålla fast i gamla gränser och jobba med att inte splittra upp de gamla länen, utan bara klumpa ihop dem till större delar.

För mig är det ganska frustrerande att man inte kan tänka mer flexibelt och börja med att varje kommun diskuterar och på något sätt tar ställning till var man vill tillhöra. En ny regionbildning är ju en ytterpligg chans att verkligen känna efter var man känner att man har mest samhörighet med, var man vill vara med och påverka osv.

För mig personligen är en storsmålandsregion inget jag eftersträvar. För mig känner jag att Markaryd har större samhörighet med både Skåne och Halland. Jag vill inte tvinga någon in i något man inte känner sig hemma i och därför anser jag att frågan borde ha diskuterats mer på kommunalnivå än vad det gjorts, när det blir skarpt läget så kommer det ändå bli upp till varje kommun att välja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.