Då ger jag mig in i RUT debatten…

Jag tycker att det är glädjande att Vänsterpartiet i Växjö anser att RUT-avdraget behövs, i alla fall nu. SMP rapporterar idag om att Josefin Brinck, riksdagsledamot från vänsterpartiet, varit nere och förklarat varför partiledningen tycker att de har fel i Växjö.

Jag förundras alltid över att man i en debatt kastar fakta mot varandra hela tiden och vill bara ta till sig de rapporter som stödjer ens egen förutfattade mening.

Enligt Riksdagens utredningstjänst har man kunnat konstatera att avdraget för hushållsnära tjänster går plus/minus noll. Det har netto alltså inte kostat staten något extra att ha denna skattereduktion, men samtidigt har man skapat mellan 7000 och 11000 jobb, beroende på vilken undersökning man har.

Man kan ju fråga sig vem som har gynnats av denna reform, är det bara de riktigt rika? För mig så är det alla som har fått jobb som har gynnats, som har fått möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden istället för att vara arbetslösa eller jobba svart. Dessa människor har nu kommit in i det offentliga trygghetssystemen och kan nu få både sjukersättning och i framtiden pension.

Varför ta bort något som gynnar människor, när det inte skadar någon annan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.