De röd-gröna är eniga?

De snaste dagarna har S, V och MP gått ut med bland annat en uppgörelse om försvarspolitiken men också om sjukförsäkringen. Vad jag kan konstatera av dessa överrenskommelser är mer eller midre att de är överrens att de inte gillar regeringens politik (ingen överraskning där) och att de vill förändra den. Men vad dessa förändringar innehåller är man inte lika pigg på att presentera utan man säger att det skall tillsättas en massa olika utredningar för att ta reda på vad amn vill förändra.

I mina öron är detta bara ett sätt att försöka visa enighet samtidigt som man egentligen inte kommit överrens om något alls. Så hur det röd-gröna alternativet kommer se ut det återstår verkligen att se. Tycker att det är skönt att ha en regering som kan konsten att sammarbeta och även ta i svåra frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.