Skattefritt om du har inneboende

Centerpartiet med Lennart Pettersson och Annie Johansson i spetsen presenterade idag ett förslag om att göra det skattefritt för privatpersoner att tillexempel hyra ut ett rum i villan eller lägenheten.

Idag så får man högst få in 12000 kr om året i hyresintäkter för att inte behöva betala skatt. Genom att göra det skattefritt så kanske fler blir intresserade av att hyra ut en del av sin bostad till oftast behövande ungdom. Jag har själv upplevt den stora bostandsbristen som möter dagens ungdomar inte minst i universitetsstäderna. Sedan kan det förhoppningsvis också hjälpa till att minska antalet ungdomar som råkar ut för ockerhyror och svartkontrakt.

Jag själv har under hösten sökt bostad eller i alla fall ett övernattningsställe i Lund där jag pluggar, men det har varit en mördande konkurrens.  

Det är en lösning som kan till viss mån fungera på kort sikt, men på lång sikt behövs det stora investeringar för att möta det behov av bostäder för unga både i universitetsstäderna och på andra orter. Men detta är ett bra steg i rätt riktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.