Pendling

Detta inlägg blir kanske inte så politisk men man kan kanske kalla det en betraktelse från verkligheten och kanske lite min syn på kollektivtrafiken.

Jag har nu testat på att pendla mellan Markaryd och Lund under några dagar. Eftersom det är mycket svårt att hitta något boende i Lund så har jag fått möjlighet att testa på olika sätt att pendla, både med bil, buss och tåg. Den bästa pendlingen tror jag sker med en kombination av alla dessa.

Jag gillar att både åka buss och tåg, man ser och möter så många människor, men man har också tid att fundera, plugga och läsa tidingen, något som man inte direkt kan göra om man rattar bilen själv.

Jag skulle rekomendera fler att testa på att pendla, om man har möjlighet till det. Fundera också på om man skulle kunna ta en del av sträckan till jobbet med bilen och sedan gå över till buss eller tåg. På många ställen finns det parkeringar i anslutning till busshållsplatser och tågstationer. Du kommer både spara pengar (mindre bilåkande och lägre parkeringskostnader) och du kommer spara på miljön, samtidigt som du kommer träffa många nya människor. Något jag rekomenderar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.