Mycket snack men lite verkstad!

Socialdemokraterna har nyligen avslutat sin ”Jobbkongress”. Man skulle återta jobbfrågan från Alliansen men frågan är; lyckades man?Vad har man kommit med för nya förslag på åtgärder för att skapa fler jobb?

 Man ska satsa på utbildning! Det är just det som Alliansen gör nu när man jobbar med en ny gymnasieskola, man satsar pengar på universtiteten men jobbar även med kvalitén i grundskolan.

Fler praktikplatser! Ett mycket bra förslag, många arbetsgivare kräver att man ska ha arbetslivserfarenhet gärna när man söker sitt första jobb, med parktik kan man skaffa sig detta, men också en fot in på arbetsmarknaden.

Sedan tar det slut! Visst finns det små andra förslag, men mer eller mindre är det allt. Man tänker inte på att se över lagar, regler och byrokrati för att underlätta för företagande och entrepenörsskap. Bland annat vill man återinföra förmögenhetsskatten, som kommer minska viljan att investera i sverige, då man av skatteskäl behåller kapitalet i utalndet.

Det måste till en helhetsbild där man kan tänka sig att se över allt för att kunna skapa ett bra klimat för de svenska företagen.

Det är alltid bra att partierna på vänstersidan inser vikten av företag och företagande, för jobben och för välfärden. Men än har Socialdemokraterna en lång väg kvar att gå!

Ett svar på ”Mycket snack men lite verkstad!”

  1. jag kollade faktiskt på den! har ju fått men för livet efter att ha umgåtts med dig för länge! jag tyckte det mesta lät kanon minsan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.