En ny gymnasieskola

Idag har riksdagen klubbat igenom en ny gymnasieskola. Det är en gymnasieskola är eleven sätts i centrum och där valfriheten ökar. Det skapar en gymnasieskola där man ytterliggare förstärker principen ”ett livslångt lärande”. Elever får nu möjlighet att välja utbildning utifrån sig själv och sina förutsättningar.

Du kommer som elev att kunna välja om du ska gå ett studieförberedande-, yrkesförberedande- eller ett lärlingsprogramm. Alla kommer ha möjlighet att komma in till högskolan. För de som läser studieförberedande läser man det i utbildningen. För de som läser yrkesförberedande- eller lärlingsprogram kommer att kunna välja till att läsa upp högskolebehörighet eller att senare efter gymnasiet. Alla dörrar står öppna, alla möjligheter finns, valfriheten ökar.

Detta är en fantastiskt bra reform som ger möjlighet till personliga val och ett ytterliggare ett steg på vägen till ett ”livslångt lärande”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.