Den rödgröna budget röran

Nu har då Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet presenterat varsina skuggbudgetar. Skillnaderna är stora, inte minst när det kommer till skattefrågan. Där vill vänsterpartiet höja skatten med över 50 miljarder och Miljöpartiet endast med 17.

Att de tre partierna inför valet nästa år ska komma med ett gemensamt förslag på något vis är jag övertygad om, de tre partierna har lagt ner allt för mycket prestige för att misslyckas nu. Så någonting kommer att komma. Frågan är vad.

Det ska bli spännande att följa dessa tre partiers utveckling för att kunna komma fram till ett egent regeringsalternativ som ska kunna ställas mot alliansen. Vad jag tror och är orolig för är att deras politik, kommer att lägga locket på för människors frihet, kreativitet, entrepenörsskap och nytänkande. Jag är rädd för att Sverige kommer att förlora nya jobb och nya företag, då i kommer få ett samhälle som inte premierar jobbskapande verksamhet. Den oron känns verklige när vänsterpartiet bland annat föreslår höjningar av bolagsskatten.

Därför kommer jag kämpa för att vi även efter nästa val kommer ha en alliansregering och en med ett ännu starkare centerparti än vad vi har idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.